10 bra tips för att bli av med din ACNE.....




!0 bästa tipsen för hur du blir av med din ACNE......


1. Behandla din ACNE med färsk frukt, grönsaker, nötter och frön

Öka intaget av färsk frukt, grönsaker, nötter och frön i ddin kost. Detta gör du lättast genom att göra goda smoothies, pressa juice etc. Ät åtminstone 1 sallad varje dag, om inte som huvudmål så sallad till maten. Häll i lite nötter och frön också. Pumpafrön gör underverk för din ACNE. Nästan alla frön och nötter innehåller Zink som är livsviktigt i bekämpningen av ACNE.


2. ACNE behandling med vatten
Drick mycket vatten varje dag. Minst 2 liter om dagen. Om din hud blir torr och saknar återfuktning så kan inte huden göra sig av med döda hudceller vilket resulterar i blockerade porer och mer ACNE.


3. ACNE och användningen av goda bakterier
Antibiotika förstör bakterierna i ditt matsmältningssystem vilket leder till sämre matsmältning, förstoppning och reducerad upptagning av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Allt detta leder till mer ACNE eftersom

din kropp effektivt inte kan göra sig av med gifter och slaggprodukter, kroppen säger ifrån och låter det gå ut över hyn.
Ifall du har tagit medicin för din ACNE kan det vara god tid att byta ut denna mot bra bakterier i ditt matsmälltningssystem mot bra kvalitativa "prebiotics"

Prebiotics är mat som hjälper till att återställa the goda bakteriefloran i magen. Exempel är honung, lök, kronärtskocka och bananer. Ät mer av dessa eftersom de hjälper till att bibehålla nivåerna  av välgörande bakterier som förstörs av antibiotika.

4. Vitamin och Mineraltillskott

Ibland är det helt omöjligt att få i sig alla vitaminer, mineraler och näringsämnen som behövs för att bibehålla ren hy. Vi kan äta rätt mat men ändå inte få i oss allt.
Ät gärna vitamin- och mineraltillskott dagligen.


5. Använd bara naturliga produkter på din hy

Många hudvårdsprodukter på marknaden innehåller kemikalier som förvärrar din ACNE. Genom att överpreparera din hy med kemikalier så förstör du hyns naturliga balans vilket resulterar i en motattack, din hy producerar mer fett för att försvara sig. Fettet blockerar dina porer och du får ACNE.
Använd produkter gjorda av naturliga ingridienser såsom, Tea Tree Olja som är känd för sin antibakteriella effekt. Den bästa metoden för att tampas med problem hy är att ha en mindre är bra-attityd. Använd så lite hudvårdsprodukter som möjligt så att din hy får en chans och läka sig själv.
Ifall du använder smink, välj smink som inte täpper till dina porer, såsom I.D Bare Minerals (KÖP billigt på Tradera).
Du kan även använda Apotekets hudvårdsprodukter, de är hudvänliga och skonsamma för din hy.


6. SLUTA STRESSA!

Stress är den största orsaken till ACNE. (Inte pubertetsrelaterad ACNE). Lär dig kontrollera din stress så slutar din kropp producera hormonet cortisol vilket leder till ACNE.
Reducera stress genom att träna, meditera och lära dig att slappna av.


7. Minska ditt intag av socker och renodlade kolhydrater
Undvik vitt bröd, vanlig pasta, ris, vetemjöl etc.
När du äter socker och renodlade kolhydrater så utsöndrar kroppen insulin och ett insulin-liknande faktor som kallas IGF-1. Detta leder till ett överskott av manliga hormoner som uppmuntrar hyn att producera ökade mängder av en fettsubstans. Denna fettliknande substans uppmuntrar uppkomsten av bakterier och leder till ACNE.



8.Minska ditt koffein intag

Kaffein ökar nivåerna av stresshormoner i din kropp och kan därför orsaka ACNE. Undvik kaffe, te, choklad och Red Bull liknande drycker.


9. Minska intaget av mejeriprodukter och rött kött
Det är svårt för kroppen att smälta ner mejeriprodukter och rött kött eftersom de bildar syror i kroppen.
Din hy speglar dina organs hälsa. Om dina organ är fullt upptagna med att smälta animaliska proteiner så har den inte tid med att göra sig av med slaggprodukter. Detta ger sig till uttryck i din hy, du får ACNE.
Vidare innehåller mejeriprodukter och rött kött höga halter av hormoner vilket rubbar kroppens hormonbalans.
Det finns många personer som är laktos-intoleranta utan att veta om det, en svag laktos-intolerans kan uttrycka sig som ACNE.


10. Solljus och frisk luft

Solljus stimulerar bildning av vitamin D i kroppen- en livsviktig vitamin för hälsosam hy. Lite frisk luft och solljus varje dag reducerar stress och ökar hudens syreupptagning.
Även om det är molning så når solens strålar oss så ta en halvtimmes promenad varje dag.
Sola inte för mycket i solen eller solarium, solbränd hy avlägsnar inte döda hudceller lika bra vilket leder till att dina porer blir igentäppta och ACNE är resultatet.


LYCKA TILL!!!



Kommentarer
Postat av: Jonna

Glad påsk:)

2008-03-22 @ 15:02:46
URL: http://JONNAat.blogg.se
Postat av: wadne

åh tack så jättemycket för tipsen!

2008-03-22 @ 15:16:06
URL: http://wadne.blogg.se
Postat av: sur

skit snack!tror ni att hudläkare fattar inget, de ger alltid det bästa lösningen, så va tyst om ni inte kan hjälpa!

2008-04-14 @ 21:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0