Royal Jelly - bidrottninggelé...en kvinnas bästa vän

Hej,

Vet inte om ni har hört talas om Royal Jelly- bidrottninggelé...?
Det är ett kosttillskott som jag använt i 6 månader. Verkligen värt att prova!!!Produktinfo:
Naturens nektar för hälsa & skönhet. Royal Jelly eller bidrottningsgelé är den näring bidrottningslarven får under sin uppväxt till den förpuppas. Den är mycket näringsrik och lägger grunden till bidrottningens livskraft. Hennes livslängd är 5-8 år i jämförelse med arbetsbins 45-60 dagar.

Bidrottningele har ett brett spektrum av näringsämnen med en mängd läkande egenskaper. Tack vare den unika sammansättningen av ämnen, vilka vissa finns endast i microgram, samverkar dessa synergetiskt med varandra. Summan av alla ämnen tillsammans har därmed en större näringsmässig effekt än vad varje isolerat ämne, var för sig skulle kunna ha.

Gelen är rik på proteiner och innehåller naturligt kollagen. Kollagen är ett protein som bygger upp bl.a hudens bindväv. När vi åldras minskar hudens förmåga att nybilda kollagen. Bidrottninggele är därför ett utmärkt tillskott för den som vill hålla huden ung, mjuk och smidig. Dessutom är Bidrottningele rik på pantotensyra som inverkar gynnsamt på huden, hårväxten och naglarna.

Traditionellt har Bidrottninggele använts av kinesiska kvinnor för att främja femininiteten. Gelen är hormonreglerande och kan hjälpa mot PMS och klimakteriebesvär, humörsvängningar och menstruationsvärk. Bidrottninggele rekommenderas av traditionellt orienterade kinesiska läkare för att främja fertiliteten.

Bidrottningelens hormonreglerande egenskaper kan vara ett ypperligt sätt att komma till rätta med ungdomsacne om den är hormonrelaterad samt vid vissa lindriga eksem med mycket torr hy.

Gelen innehåller även Acetylcholine, ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.

Näringsinnehåll i Bidrottningele: vitamin A, hela B komplexet som B1, B2, B6, B12, B5( pantotensyra), biotin, folsyra och inositol( som främjar hårväxten), C, D och E. Mineraler: calcium, koppar, järn, fosfor, potassium, silikon och svavel. Bidrottninggelen innehåller likaså 18 enzymer, 19 proteiner och aminosyror samt 28 andra ämnen(bl.a fruktos och glukos) Ca 4 % av innehållet har man inte kunnat identifiera.

Dosering
Kan användas dagligen som ett allmänt stärkande kostillskott. Efter ett par månader med 1000 mg kan dosen reduceras till 500 mg. 1000mg per dag rekommenderas vid svårare PMS och klimakteriebesvär, vid långvarig stress, hormonrelaterad ungdomsacne, mycket torr hy eller torra eksem, vid onormalt håravfall samt för att främja lusten och fertiliteten.
Bidrottningele rekommenderas inte vid graviditet och ej heller till astmatiker som inte tål produkter från bin.
(Källa: www.shopping4net.com)

Finns att köpa i de flesta hälsokostaffärer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0